Penkkipunnerruksen maailmanennätys
Ilman apuvälineitä tehdyn raaka penkkipunnerruksen maailmanennätystä 355 kg (2021) pitää hallussaan amerikkalainen Julius Maddox. Myös aiempi raaka penkkipunnerruksen maailmanennätys 349 kg oli Maddoxin nimissä. Varustepenkkipunnerruksen maailmanennätys (penkkipaita päällä) on Jimmy Kolbin 612,5 kg. Maddoxin raw penkkipunnerrus maailmanennätys on tehty arviolta kehonpainolla 200-210 kg. Kolbin varustepenkkipunnerrus maailmanennätys on tehty, kun Kolb on itse painanut noin 150 kg.
Naisten penkkipunnerruksen maailmanennätys
Ilman apuvälineitä tehdyn raaka penkkipunnerruksen naisten maailmanennätyksen on tehnyt April Mathis, joka nosti 207,5 kg (2016). Varustepenkkipunnerruksessa naisten maailmanennätys kuuluu Rae-Ann Coughenour-Millerille, tuloksella 290 kg (2022)
Penkkipunnerruksen suomenennätys
Fredrik Smulter on tehnyt suomenennätykset sekä raakapenkissä 282 kg (2015) että varustepenkissä 400 kg (2014). Tulokset ovat Suomen Voimanostoliitto Ry:n hyväksymiä tuloksia.
Naisten penkkipunnerruksen suomenennätys
Johanna Laitisen nostama 137,5 kg (2022) on raakapenkkipunnerruksen naisten suomenennätys ja Sandra Lönnin 222,5 kg (2015) varustepenkin. Tulokset ovat Suomen Voimanostoliitto Ry:n hyväksymiä tuloksia.
Penkkipunnerruksen maailmanennätyksen kehitys
Ennen vuotta 1973
Penkkipunnerrusten maailmanennätykset ovat penkkipunnertamisen kansainvälisiä ennätyksiä vuosien varrella painoluokasta tai hallitsevasta organisaatiosta riippumatta penkkipunnerrussuorituksia. Yhteistä niille on, että ne on tehty selällään käsillä työntäen, ilman siltaa. Koska suoritustekniikka on vaihdellut aikojen saatossa paljon, on tuloksien keskinäinen vertailu hankalaa. Alla olevaan taulukkoon on kuitenkin kerätty ennätyksiä vuodesta 1898 lähtien vuoteen 1972 asti.
IPF:n perustaminen
Kansainvälisen voimanostoliiton (IPF) perustamisen myötä liitto alkoi pitää “virallisia” voimanoston maailmanennätyksiä voimanostourheilun kansainvälisenä hallintoelimenä. Aiemmat ennätykset, joita ei ollut asetettu uusien sääntöjen mukaisesti, nollattiin (esimerkiksi kyynärpään siteet olivat sallittuja ennen IPF:n muodostamista, mutta ne kiellettiin myöhemmin). Alle taulukkoon on kerätty virallisia penkkipunnerrusennätyksiä IPF-nollauksen jälkeen, kunnes ne ylittävät aiemmin Jim Williamsin asettaman 306 kilon rajan.
Varustepenkkiennätykset (penkkipaidalla tehdyt nostot)
Alle taulukkoon on kerätty varustepenkin maailmanennätyksiä
Raakapenkki (ei penkkipaitaa)
Jotta penkkipunnerrusta voidaan pitää raakana, penkkipaitoja ei sallita; kuitenkin rannekääreet, aluspaidat ja vyöt ovat sallittuja. Kyynärpääsidokset olivat sallittuja ennen IPF:n muodostamista, mutta ne kiellettiin myöhemmin. Alle taulukkoon on kerätty raakapenkin maailmanennätyksiä.
Epävirallisia raakapenkkipunnerrusennätyksiä
Julius Maddox on punnertanut harjoituksissa 361 kg (2022). Danial Zamani on punnertanut harjoituksissa 360 kg (2022) ja 365 kg (2022).
Kansainvälisen paralympiakomitean alaiset ennätykset
Raakapenkissä nostot tulee tehdä ilman rannekääreitä tai vyötä. Iranilainen Siamand Rahman on punnertanut 291 kg (2011), 295 kg (2015) ja 310 kg (2016). Kaikki nostot tehtiin raakana, ilman penkkipaitaa.